Archief
              Regionaal Videofestival

Groningse Nieuwe


De Stichting Groninger Videolandschap organiseert, in samenwerking met Groninger Forum en andere organisaties uit het culturele veld in Groningen, het initiatief Groningse Nieuwe.
In het Groninger Forum (Hereplein 73) worden in principe elke derde zondag van de maand films vertoond van onafhankelijke filmmakers uit de stad Groningen en omgeving. Tijdens deze filmmiddagen passeert een grote diversiteit aan korte, lange, documentaire, fictie, conventionele en experimentele films de revue. Bekijk het archief van Groningse Nieuwe om een idee te krijgen wat er zoal te zien is geweest
sinds 2004.

 
 
Groningse Nieuwe #71: Winnaars beste Groninger film

Zo. 12 februari 2017
14:30, Groninger Forum
Hereplein 73 (Groningen)
(informatie: 050-3120433)
Online kaartverkoop
Toegang: €6.00

Tijdens de 21e editie van het International Film Festival Rotterdam in Groningen zijn ook de winnaars van de Beste Groninger Film 2016 verkozen door een jury.
De prijs is in het leven geroepen als aanmoediging voor films en filmmakers afkomstig uit de regio Groningen. Achtereenvolgens zijn de non-fictiefilm 'Bezness as Usual' van Alex Pitstra, de videoclip 'Headhunterz & Skytech – Kundalini' van Anton van der Linden, de fictiefilm 'In Kropsdam is iedereen gelukkig' van Joren Molter en de opdrachtfilm 'Enzyme Engineering' van Jesper Buijvoets op groot doek te zien.


 Jouw film bij Groningse Nieuwe?

Onafhankelijke film- en videomakers uit de stad Groningen en omgeving kunnen hun (meest) recente film- en videoproducties online aanmelden voor een premiθre tijdens Groningse Nieuwe door een mail te sturen naar met daarin gegevens over de film (titel, jaar, duur, taal, korte synopsis, link naar filmwebsite/trailer/teaser/stills (minimaal 500 kB)) en de filmmakers (korte biografie/filmografie van de regisseur(s)). We nemen dan zo snel mogelijk telefonisch contact met u op om de filminzending(en) (DVD/online video beschermd met password) op te vragen en te bekijken. Er wordt door Groninger Forum en Groninger Videolandschap redactie gevoerd over de inzendingen.

Zend jouw film in of ga een nieuwe film maken en wie weet gaat jouw film straks wel bij Groningse Nieuwe in het Groninger Forum in premiθre!


 
 
 

Stichting Groninger Videolandschap
Tuinbouwdwarsstraat 1
9717 HT Groningen