Archief
              Regionaal Videofestival

Groningse Nieuwe


De Stichting Groninger Videolandschap organiseert, in samenwerking met Groninger Forum en andere organisaties uit het culturele veld in Groningen, het initiatief Groningse Nieuwe.
In het Groninger Forum (Hereplein 73) worden in principe elke derde zondag van de maand films vertoond van onafhankelijke filmmakers uit de stad Groningen en omgeving. Tijdens deze filmmiddagen passeert een grote diversiteit aan korte, lange, documentaire, fictie, conventionele en experimentele films de revue. Bekijk het archief van Groningse Nieuwe om een idee te krijgen wat er zoal te zien is geweest
sinds 2004.

 
 
Groningse Nieuwe #84: Draw Your Gun & De Muze

Zo. 31 maart 2019
16:00, Groninger Forum
Hereplein 73 (Groningen)
(informatie: 050-3120433)
Online kaartverkoop
Toegang: €2.50

Tijdens de 84-ste editie van Groningse Nieuwe gaan dit keer een spannend tweetal korte films in première in het Groninger Forum. Op zondagmiddag 31 maart zijn achtereenvolgens de vuige western ‘Draw Your Gun’ van Wouter Jansen en het poëtische kunstenaarsportret ‘De Muze’ van Tom Tieman te zien.
‘Draw Your Gun’ speelt zich af in een aftands gehucht in het wilde westen. Als de kunstenaar Luc le Blanc zijn vijand op een "wanted poster" afbeeldt, zet dit een kettingreactie van geweld en fraude in gang. Regisseur Wouter Jansen studeerde in Groningen aan Minerva en toert momenteel wereldwijd succesvol langs korte filmfestivals en won al 5 prijzen op 3 verschillende continenten.
De andere film van de middag, ’De Muze’, is van de hand van regisseur Tom Tieman, die in 2017 debuteerde met de Noorderkroon-winnende documentaire ’De Laatste Boer van Euvelgunne’ over boer Ties Dijkhuis. ‘De Muze’ gaat over de jonge Friese kunstenaar Alle Jong die tijdens een bezoek aan het Centraal Museum zijn muze ontmoet. Als hij haar aan wil spreken, verdwijnt ze en laat ze Jong achter met niets anders dan een vage herinnering aan een ontmoeting. Wat moet de zoektocht van een jonge kunstenaar naar zijn muze betekenen? Is het een vorm van romantische dwaasheid? Of schuilt er meer achter de zoektocht?
De vertoningen worden afgesloten met een Q&A met de filmmakers.
 Jouw film bij Groningse Nieuwe?

Onafhankelijke film- en videomakers uit de stad Groningen en omgeving kunnen hun (meest) recente film- en videoproducties online aanmelden voor een première tijdens Groningse Nieuwe door een mail te sturen naar met daarin gegevens over de film (titel, jaar, duur, taal, korte synopsis, link naar filmwebsite/trailer/teaser/stills (minimaal 500 kB)) en de filmmakers (korte biografie/filmografie van de regisseur(s)). We nemen dan zo snel mogelijk telefonisch contact met u op om de filminzending(en) (DVD/online video beschermd met password) op te vragen en te bekijken. Er wordt door Groninger Forum en Groninger Videolandschap redactie gevoerd over de inzendingen.

Zend jouw film in of ga een nieuwe film maken en wie weet gaat jouw film straks wel bij Groningse Nieuwe in het Groninger Forum in première!


 
 
 

Stichting Groninger Videolandschap
Tuinbouwdwarsstraat 1
9717 HT Groningen